Praha.cz

 
Běžkování přímo v Praze
Středa, 31. prosinec 2014 07:52
Běžkování přímo v Praze

Jestli se řadíte mezi milovníky jednoho ze zimních sportů, přesněji běžeckého lyžování, jistě uvítáte následující zprávu. Pražský lyžařský SkiPark Velká Chuchle se dnes 31. prosince 2014 ve 12 hodin otevře všem zájemcům o běžkování. Díky mrazivému počasí mohli organizátoři zahájit zasněžování již 27. prosince 2014 a po úpravě běžecké trati stihnout zahájit čtvrtou sezónu ještě v letošním roce.



„Je to poprvé ve čtyřleté historii projektu, kdy provoz zahájíme ještě v prosinci. V předchozích letech se vždy lyžovalo až od půlky ledna. Jsem ráda, že areál můžeme otevřít veřejnosti podstatně dříve než v minulých letech a nabídnout tak Pražanům místo ke sportování bez nutnosti vyjet za lyžováním do hor,“ sdělila k zahájení provozu Kateřina Neumannová, olympijská vítězka, mistryně světa v běhu na lyžích a spoluorganizátorka projektu. Současně dodala: „Okruh bude zatím jen krátký, v délce zhruba 300 metrů. Více technického sněhu nebylo zatím možno vyrobit. Pokud budou mrazy pokračovat, určitě trať prodloužíme.“


Dráha je vhodná pro rodiny s dětmi a lyžaře bez závodních cílů. Ve SkiParku Velká Chuchle naleznete půjčovnu, kde si mezi více než 100 páry lyží a 130 páry běžeckých bot vyberete to správné běžkařské vybavení, ale i zkušené instruktory. I v letošní sezóně nebudou chybět programy pro školy, kde se žáci mohou seznámit s běžeckým lyžováním.


Zpestření zimní sezóny budou zajišťovat i plánované závodní akce. Hned 1. února 2015 organizátoři zařadili novinku, především pro otužilce, Kryatlon, který je složený z plavání ve Vltavě, běhu a jízdy na lyžích. Následovat jej bude 4. února 2015 lyžařský Pražský pohár.


Areál dostihového závodiště CONSEQ PARK Velká Chuchle, kde se lyžařská dráha nachází, poskytuje pro návštěvníky veškeré zázemí. Ať je to parkování pro 600 vozidel, tak i převlékárny a po vyčerpávajícím sportování i občerstvení.


Na projektu se velkou mírou podílí i Magistrát hl. m. Prahy a městská část Praha 5. Poskytnuté finanční prostředky jsou využity na technickou výrobu sněhu, provozní náklady a na programy pro školy, které mají vybavení i instruktory zdarma.


Při příznivých klimatických podmínkách dosáhne délka dráhy až 1000 metrů a šířky 6 metrů. V případě dostatečného množství přírodního sněhu se běžecká trať ještě prodlouží.


Otevřeno bude i na Nový rok, v dopoledních i večerních hodinách. Trať je osvětlena a lyžování je zdarma. Proč toho tedy nevyužít?


Otevírací doba:

  • 31. prosince 2014: 12 – 17 hod
  • 1. ledna 2015: 10 – 21 hod
  • každý všední den: 8 – 21 hod

Více informací najdete na webových stránkách www.skiparkchuchle.cz.


Foto a zdroj: www.skiparkchuchle.cz, TZ – Lyžařský areál SkiPark Velká Chuchle zahájí čtvrtou sezónu na Silvestra


(ewe)